Vem är Benjamin Ingrosso

Vem är Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är en svensk sångare, låtskrivare och artist som föddes den 14 september 1997 i Danderyd, Sverige. Han kommer från en musikalisk familj, där hans mamma är sångerskan Pernilla Wahlgren och hans far är dansaren Emilio Ingrosso. Benjamin började intressera sig för musik från en ung ålder och började skriva låtar redan som tonåring.

Han fick sitt genombrott år 2006 när han deltog i TV-programmet ”Lilla Melodifestivalen” med låten ”Hej Sofia”. Efter det fortsatte han att utveckla sin musikkarriär och vann 2014 den svenska versionen av ”Let’s Dance”, vilket ytterligare ökade hans popularitet.

Benjamin Ingrosso blev särskilt känd internationellt när han representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2018 med låten ”Dance You Off”. Trots att han inte vann tävlingen, fick hans bidrag mycket uppmärksamhet och placerade sig högt på olika musiklistor runt om i Europa.

Som artist är Benjamin känd för sin moderna popmusik med influenser från R&B och elektronisk dansmusik. Han har gett ut flera singlar och album, inklusive ”Identification” (2018) och ”En gång i tiden” (2021), som har blivit populära både i Sverige och internationellt.

Benjamin Ingrosso är också känd för sin scenpersonlighet och sina energifyllda liveframträdanden. Han fortsätter att vara en av Sveriges mest framstående popartister och fortsätter att växa och utvecklas i sin musikaliska karriär.

Posted in: Benjamin IngrossoTagged: , ,