Vem är Robin Bengtsson

Vem är Robin Bengtsson

Robin Bengtsson är en svensk sångare och artist född den 27 april 1990 i Svenljunga, Sverige. Han fick sitt genombrott i musikbranschen genom att delta i den svenska versionen av TV-programmet ”Idol” år 2008, där han nådde finalen och slutade på en tredje plats. Efter sin medverkan i ”Idol” fortsatte Robin att arbeta med sin musikkarriär och släppte flera singlar och album.

En av hans mest framstående framträdanden var när han representerade Sverige i Eurovision Song Contest 2017 med låten ”I Can’t Go On”. Låten, som är en modern poplåt med influenser från elektronisk dansmusik, fick mycket uppmärksamhet och placerade sig högt på olika musiklistor runt om i Europa. Robin Bengtsson framförde låten med stor energi och dans på scenen, vilket gjorde honom till en av de mest minnesvärda artisterna från tävlingen det året.

Utöver sitt deltagande i Eurovisionen har Robin fortsatt att arbeta med sin musikkarriär och har släppt flera singlar och album. Hans musikstil kan beskrivas som modern pop med influenser från R&B och dansmusik. Han är också känd för sina energifyllda liveframträdanden och sin karismatiska scenpersonlighet.

Robin Bengtsson fortsätter att vara en av Sveriges mest framstående popartister och fortsätter att utvecklas och växa i sin musikaliska karriär. Med en stark närvaro på scenen och en imponerande röst är han en artist som fortsätter att imponera på både nationell och internationell nivå.

Posted in: Artist, Eurovisionsschlagerfestivalen, Robin BengtssonTagged: